Pravila foruma

(Sakupljanje, Priprema, Recepti i Posuđe)
Korisnikov avatar
Administrator
Site Admin
Postovi: 141
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 10:31 pm

Pravila foruma

Postod Administrator » Sub Jun 16, 2012 5:41 pm

Opšte odredbe

1. Svaki član foruma svojim učlanjenjem podrazumevano prihvata sve odredbe Pravilnika čime stiče i obavezu da ih se pridržava.
2. Svaki slučaj nepoštovanja Pravilnika od strane bilo kog člana foruma, imaće za posledicu odgovarajuće upozorenje i sankcionisanje u skladu sa istima.
3. Prilikom registracije članovi imaju slobodu odabira svog korisničkog imena. Preporuka je da ono bude prikladno duhu i sadržini foruma. Neprikladna imena biće izmenjena prema nahođenju moderatora i administratora foruma. Korisnickim nalogom koji ste registrovali, saglasni ste da vašu lozinku nećete dati drugim licima zbog vaše zaštite. Saglasni ste takođe da nikad nećete koristiti tuđi korisnički nalog iz bilo kog razloga. Takođe, preporuka je da korišćenje složenijih i jedinstvenih lozinke za Vaš korisnički nalog kako bi se smanjila mogućnost zloupotrebe.
Poželjno je da nakon registracije napišete nekoliko rečenica o sebi i svojim interesovanjima u za to predviđenom delu foruma: Predstavite se, molim. To će doprineti efikasnijem prihvatanju Vašeg korisničkog profila i umnogome olakšati početnu komunikaciju sa drugim članovima.
4. Imajte na umu da je za Uredjivački tim ovog foruma nemoguće da potvrde validnost objavljenih poruka. Molimo vas da zapamtite da mi ne nadziremo aktivno napisane poruke i zato ne možemo biti odgovorni za njihov sadržaj. Mi ne garantujemo tačnost, kompletnost ili korisnost bilo koje informacije ovde prezentovane. Poruke izrazavaju mišljenje autora a ne obavezno i stav samog foruma i njegovog Uredjivačkog tima . Svako ko smatra da je objavljenja poruka nepoželjna savetuje se da odmah obavesti administratora ili bilo kog drugog člana Uređivačkog tima. Uredjivački tim zadržava pravo da ukloni neprikladan sadržaj u razumnom vremenskom roku, ako utvrdi da je uklanjanje potrebno. Za takve akcije je potrebno vreme pa imajte na umu da određene poruke možda neće biti uklonjene ili izmenjene istog momenta.
Ovo pravilo se odnosi i na informacije u profilima članova.
5. Vi ste odgovorni jedino za sadržaj svojih poruka. Pored toga, saglasni ste da ćete nadoknaditi štetu koju prouzrokujete a osnivač ovog foruma, svi sajtovi povezani sa ovim forumom i Uredjivački tim se nece smatrati odgovornim za vaše postupke. Osnivač foruma zadržava pravo da otkrije sve njemu dostupne informacije vezane za vaš profil i identitet (ili bilo koje druge informacije) u slucaju zvanične žalbe ili pokretanja pravnog postupka uzrokovanog vašim korišćenjem ovog foruma.
6. Član je obavezan da poštuje druge članove i njihovo mišljenje bez obzira da li se sa njime slaže ili ne.
7. Izričito se zabranjuje vređanje i provociranje sagovornika, te podsticanje i širenje nacionalne, verske, rasne i druge mržnje i netrpeljivosti. Kako je za svađu potrebno više od jedne osobe, svi vinovnici takvih ispada će biti sankcionisani. Ako vam neko pravi probleme, kontaktirajte nekog od članova Uređivačkog tima i prepustite njima da to reše.
8. Zabranjena je svaka javna razmena mišljenja i ideja kojima se krše važeći zakoni Republike Srbije.

Sadržaj poruka i elemenata profila člana

9. Nepoželjno je slanje više poruka za redom jer se time diskusija bespotrebno razvodnjava. Sve što je izostavljeno može se lako dodati koristeći opciju Izmeni (Edit) koja se nalazi u okviru svake poruke i koja je dostupna 1h nakon upisa poruke. Ukoliko želite nakon tog vremena izmeniti sadržaj poruke, možete se obratiti nekom od članova Uređivačkog tima da to ucini za vas.
10. Ukoliko prenosite tekst sa interneta ili iz novina, dužni ste da navedete izvor teksta i ime autora ako je poznat. Ukoliko autor nije poznat, navedite da vi niste autor teksta koji objavljujete.
11. Zabranjeno je korišćenje neprikladnih i uvredljivih tekstova i slika kojima se vređa javni moral, nečija pripadnost određenoj društvenoj grupi, naciji, veri i sl.
12. Pre objavljivanja teme dobro razmislite gde joj je mesto i nakon što se odlučite, objavite sadržaj. Nemojte isti sadržaj objavljivati više puta, jer je i jedan sasvim dovoljan da vas ostali primete. Svako dupliranje tema i poruka smanjuje preglednost foruma i kao takvo je nepoželjno.
13. Ne očekujte da odmah dobijete odgovor moderatora i drugih članova. Članovima je ostavljena sloboda da odgovaraju ili ne odgovaraju na poruke po svom nahođenju. Nikoga ne možete naterati ili prisliti da odgovara na vašu temu ili privatnu poruku.
14. Uznemiravanje članova putem privatnih poruka, vređanje, provociranje ili slanje reklama najstrožije je zabranjeno. U slučaju eventualnih problema, kontaktirajte nekog od članova Uređivačkog tima koji će nakon toga postupiti u skladu sa pravilima i takvog korisnika upozoriti ili isključiti sa foruma.
15.Zabranjeno je vređanje i provociranje Uredjivačkog tima Foruma. Ako ste nezadovoljni nekim njihovim postupkom ili opštim ponašanjem, ili imate neku primedbu na rad članova tima, svoj problem iznesite u privatnoj poruci koju ćete poslati Administratoru.
16. Apsolutno izbegavati poruke bez smisla koje neće sadržati nikakav konkretan sadržaj, tipa: "Slažem se.", "Bravo.", "Da!", "Ne!" i sl.
Bilo da se sa nečim slažete ili ne, ako iznosite mišljenje, to mišljenje i obrazložite.
17. Nije dozvoljeno pisati poruke koje sadrže samo smajlije.
Postoje topic-i u kojima je tolerancija za ovakve poruke viša, i oni u kojima je niža. Ovo je naročito bitno za teme koje su postavljene kao Sticky ili Announce što znači da se radi o nečemu bitnom ili o temi sa strogo određenom tematikom. Naročito bi trebalo izbegavati svaki nepotreban komentar u temama koje od svih članova zahtevaju da objave fotografije sa određenom tematikom.
18. Naslov teme mora da odgovara njenom sadržaju i da ga barem delimično opisuje.
19. Nije dozvoljeno citirati post (Quote) da bi se odgovorilo na njega ako se on već nalazi direktno iznad vašeg odgovora. Takođe nije dozvoljeno citirati obimne post-ove u celini da bi se odgovorilo samo na jednu rečenicu. Naročito nema potrebe a ni smisla citirati fotografiju iz predhodnog post-a da bi se ona komentarisala.

Reklamiranje i linkovi

20. U potpisu nije dozvoljeno postavljanje linkova ka drugim komercijalnim ili nekomercijalnim sajtovima. Ukoliko želite da imate takav potpis, prvo kontaktirajte Administratora i dozvolite mu da vidi sadržaj koji želite da linkujete, te da vam potvrdi svoju saglasnost za to.
Ukoliko postavite link u potpisu bez prethodne saglasnosti Administratora, takav potpis će biti uklonjen bez obaveštenja i obrazloženja.
21. U ličnom profilu u okviru stavke sajt, dozvoljeno je postaviti adresu internet prezentacije po želji.
22. Dozvoljeno je objavljivanje linkova u okviru poruka, kada ti linkovi ne promovišu sajt koji se bavi konkurentnom delatnošću, a sadržaj koji se na njima nalazi predstavlja nešto značajno za temu. Procena i sankcionisanje eventualnog prelaska ove granice je ostavljena članovima Uređivačkog tima
23. Ukoliko želite da vaš sajt (iz domena forumske tematike) bude predstavljen u nekoj sekciji, kontaktirate nekog od članova Uređivačkog tima sa svim relevantnim informacijama o sajtu.
24. Nije dozvoljeno postavljati reklamne elemente u lični tekst, potpis i ostale sekcije profila osim sekcije Sajt (Website). Ukoliko Vam je potrebna reklama, obratite se Administratoru putem privatnih poruka.
25. Nije dozvoljeno postavljanje teksta ili slike koja poziva članove da posete web sajt iz profila.
26. Nedozvoljeno je reklamiranje roba i usluga. Ovo ograničenje ne važi za postove usmerene razmeni bitnih informacija te je u skladu sa tim poželjno rukovoditi se granicama dobrog ukusa.
27. Nedozvoljena je svaka druga radnja koju Uređivački tim oceni kao očiglednu zloupotrebu foruma za besplatno reklamiranje ili ličnu promociju.

Postupci u slučaju kršenja Pravilnika

28.Ukoliko član prekrši neko od pravila ponašanja na forumu, Uređivački tim ima pravo da ga javno i\ili putem privatnih poruka upozori da ne ponavlja radnje koje su predmet upozorenja. Ako i pored upozorenja nastavlja sa problematičnim ponašanjem preduzeće se mere koje članovi Uređivačkog tima budu smatrali potrebnim.
29. Članovi nemaju pravo da se javno protive odlukama članova Uređivačkog tima. Ukoliko misle da je reakcija članova Tima neprimerena, svoj problem iznesite Administratoru putem privatnih poruka.
30.Sve probleme koje ne spadaju pod navedeno kao i postove koji ne krse pravila, ali nisu u duhu ovog foruma rešavaće tim shodno trenutnoj situaciji, po nahođenju i o tome obavestiti (javno ili putem PM) aktera/e.
31. Svaki član je slobodan da na svoju inicijativu napusti forum ukoliko nije zadovoljan uslovima i za to mu ne treba ni odobrenje ni intervencija od strane bilo kojeg člana uređivačkog tima. Svako pozivanje ili pretnja u maniru napuštanja foruma za sobom povlači banovanje na sedam dana bez ikakve rasprave.

Prava na logo, ime i sadržaj foruma

32. Ukoliko želite da koristite neke od identifikacionih elemanata outdoors-forum.com, obratite se Administratoru koji će proceniti da li možete da dobijete takvo odobrenje.
33. Sav materijal koji se na forumu objavi je vlasništvo foruma i kao takav zaštićen, te bez pismenog odobrenja administratora nije dozvoljeno njegovo kopiranje i umnožavanje.
34. Zadrzvamo pravo da banujemo svakog clana foruma koji svojim postovima negativno utice na kvalitet foruma.
* Uredjivački tim zadržava pravo da post-ove, koji se kose sa ovim pravilima, izmeni ili u potpunosti ukloni bez prethodnog upozorenja i dodatnog obrazloženja.
Uređivački tim.


Last bumped by Administrator on Sub Jun 16, 2012 5:41 pm

Povratak na “Kuhinja”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju