Small Dreamer je šator za dve osobe ali je realno da u njemu spava jedna osoba sa kompletnom opremom. Dve osobe mogu u da njemu spavaju ( pod uslovom da su bliske

Na netu postoji more šatora za dve osobe i zaista mi je trebalo dosta vremena da se odlučim za ovu varijantu. Trebao mi je šator za dve osobe dovoljno lagan da ga mogu nositi na leđima kada idem solo. Posle tone pregledanih foruma i komentara korisnika odlučio sam se za SmallDreamer. Još jedan bitan uslov je da šator ne bude skuplji od 100eura.
Prednost SmallDreamer-a je što je unutrašnji šator zakačen za spoljašnji tako da se podizanjem spoljašnjeg šatora automatski podiže i unutrašnji. Ovo je karakteristika koju sam tražio a njena prednost je što se šator može podići i za vreme kiše a da se pri tome ne pokvasi unutrašnji šator u kome se spava.
Šator je tipa tunel šator sa dve aluminijumske šipke prečnika 9mm. Spoljašnji šator je izrađen od nezapaljivog HydroTex materijala koji ima vodonepropusnost 5000mm. Dno šatora je izrađeno od poliester 210T PU materijala takođe vodonepropusnosti 5000mm.
Težina 2,6kg.
Dužina unutrašnjeg šatora je 220cm što je sasvim dovoljno da glava i noge ne udaraju u ivice šatora.
Ovde možete pogledati video klip na kome je predstavljen ovaj šator.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-BhkQ_D_LhA[/youtube]