Tradicionalne - drvene strele
Moderator: druid
Re: Tradicionalne - drvene strele
zar 6 meseci nije malo previse za te mladice debljine 10-ak mm, negdje sam procitao da nije lose prskati slanom vodom te shaftove ali ne znam zbog cega
Da budu ukusniji? Pande ne vole bljutav bambus 

Drvo se susi kako treba otprilike od 1cm do 1" debljine godisnje, zavisno od vrste, u idealnim uslovima.
Sto tvrdje drvo, to duze susenje.
I to je minimalno vreme da dobaci do "pristojno suvog". Nikad ne skodi da bude duze.
To sto tebi nesto izgleda suvo, uopste ne znaci da je zaista suvo po celoj zapremini.
Usput, nije lose krajeve (presek) zamazati necim kako bi se izbeglo njihovo prebrzo susenje i prskanje. Moze nekom bojom, ali meni se najbolje pokazao obican lepak za drvo, razredjen sa vodom. Postoji i posebna hemija za to, al em ju je tesko naci, em se prodaje na kante i burad.
Sto tvrdje drvo, to duze susenje.
I to je minimalno vreme da dobaci do "pristojno suvog". Nikad ne skodi da bude duze.
To sto tebi nesto izgleda suvo, uopste ne znaci da je zaista suvo po celoj zapremini.
Usput, nije lose krajeve (presek) zamazati necim kako bi se izbeglo njihovo prebrzo susenje i prskanje. Moze nekom bojom, ali meni se najbolje pokazao obican lepak za drvo, razredjen sa vodom. Postoji i posebna hemija za to, al em ju je tesko naci, em se prodaje na kante i burad.
hvala vam na ovim detaljnim odgovorima, nego šta koristiti kao fletching kada nismo u mogucnosti nabaviti prirodna? 

Joca napisao:Hvala svima na odgovorima,sada su mi neke stvari mnogo jasnije i biće mi lakše da krenem da pravim strijele,a u planu mi je da napravim i onu spravu za mjerenje spina.
Давно вама и себи обећах да ћу направити ову справу за мјерење спина,дуго је стајала у ћошку,ал дошао је ред на њу,а и требаће ми за неки следећи тест,ал о томе ускоро.

Мјерена стријела је стигла као поклон из стрела шопа,за јачину лука од 55 #,код мене је по таблици показало око 52#.

Трг је изливен од олова.

Тежине 907 грама или 2 фунте.

А пошто се после следећег теста и неће баш пуно користити,направио сам кутију,да се не праши.