

Moderator: benz
gray_wolf napisao:Мени успешно функционише мешавина црног чаја и јабуковог или винског сирћета,скуваш црни чај,јачи,и у врео чај сипам незагрејано поменуто сирће,таман га мало расхлади,и потапам сечиво,које је претходно очишћено и одмашћено. Можеш добити нијансе од светло сивог,до скоро скроз црног,зависи од времена држања,боље тј. брже "ради" кад је мешавина течности топла/млака,а кад је хладнија процес је много спорији. За равномерну боју без флека,потребно је мало више обратити пажњу кад се се припрема,тј. чисти и одмашћује. Кад га извадим из течности не бришем одмах,него прво под воду,али не јак млаз,него полако да тече,јер јак млаз неравномеро скине,а ако бришеш одмах добијеш неуједначену боју/патину. После воде га "отресем" и пустим да се мало осуши,онда пређем најфинијом челичном вуном коју имам,па тек онда крпа. Гледаћу да ових дана сликам неки нож,који сам тако третирао,па да покажем.
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 16 gostiju