Nozeva nemam nesto narocito mnogo, a i ovo sto imam ne koristim toliko cesto. Od radova domacih majstora sam dobio Miroljubov SOS traper sa zelenom mikartom i odmah sam morao da ga poklonim burazeru (svidio mu se). Zahvaljujuci StepenWolf-u koji mi je izasao u susret jos jedan SOS traper je gotov, a uskoro ce biti i Silov Canadian. Borkovih ruku djelo je takodje i spremno i pitanje je dana kada ce se naci u mom posjedu.
Najcesce od svih nozeva koristim Bahco koji je dosao uz Laplander testeru. Njega mi je najmanje zao, nije glomazan, nije tezak, od nehrdjajuceg je celika... tako da o njemu ne vodim nikakvu brigu. Zavrsava sve poslove.

Victorinox Cybertool je uvijek uz mene, ali je to vise igracka nego noz, mada mi uvijek nesto zatreba.

Kizlyar Irbis je preklopni koji takodje koristim veoma cesto i tu je kad god nemam mogucnosti da sa sobom vucem fiksni noz.

Od 2015. do danasnjeg dana sam izgubio jedan malo deblji i malo duzi od F1 (Bravo 1), preklopnog Kineza, dva Victorinox-a i Fallkniven H1. U lovu su mi za vrijeme rucka ukrali malu GB sjekiru. Nemam fotografije svega toga, ali nije ni vazno... svakako su otisli u zaborav.