Lumintop ED10

Moderator: Hobo

Korisnikov avatar
SlobaBG
OOUR Održavanje
Postovi: 1368
Pridružio se: Sre Sep 07, 2011 9:15 pm
Lokacija: Beograd

Lumintop ED10

Postod SlobaBG » Ned Jan 15, 2017 2:20 pm

Nabavih jednu simpatičnu LED lampicu, koja zaslužuje da bude predstavljena ovde.Brand je kineski, Lumintop, model ED10. Na Aliexpressu se može kupiti za nešto preko 11 EUR sa sve poštarinom. Cena ide gore dole, jer variraju popust koji daju u odnosu na nominalnu cenu, tako da treba sačekati pravi trenutak za kupovinu.

Slika

Kvaliter izrade je prilično dobar, napred je staklo sa antirefleksionim premazom sa obe strane a emiter je XP-G (R5). Površina reflektora je izrađena u tzv. orange peel formi.

Slika

Ima 5 režima rada: Low-Medium-High-Strobe i SOS. Low je 4 lumena i uvek se uključuje u ovom modu. Troši CR-123A baterije, i u low modu može svetleti oko 70 sati, dok u High modu (180 lumena) oko 1.6 sati.

Ono što je zanimljivo da lampica najnormalnije troši (potvrđeno i od strane proizvođača) punjive RCR-123A baterije, od kojih neke, u zavisnosti od hemije u njima, mogu imati i 4.2V kada su tek napunjene. Ovo nije slučaj kod svih (jeftinijih) lampi na CR-123A baterije.

Slika


Mana je da nema šnalu, ali se isporučuje s kanapom za nošenje oko vrata (zgloba ruke, veže kroz rupu za dugme na jakni, gajku za kaiš..., a sam zadnji deo je tako obrađen da može lako da se zakači na privezak za ključeve. Dovoljno je mala da je prihvatljiva kao privezak, makar meni :) Takođe, zadnji deo je ravan, može da stoji uspravno kao sveća, a uključuje se i isključuje okretanjem glave. U paketu dobijete i dve rezervne zaptivke ("o-ring"), što je lepo.


Slika

Slika

Slika
Most powerful is he who has himself in his own power / Seneca

Povratak na “Baterijske lampe”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost